“Ik ben ontzettend trots dat ik al mijn hele carrière bij Aurubis Olen werk.”

Olen | Wednesday, January 24, 2024

Dirk staat in voor het mechanisch onderhoud op onze elektrolyse (FSD) afdeling. Met zijn trouwe 40 jaar toewijding en inzet bij Aurubis Olen, brengt hij niet alleen ervaring en expertise, maar ook een onschatbare passie voor zijn vak.

 • Dirk Simon
 • 57 jaar
 • Mechanieker FOG FSD
 • Werkt bij Aurubis Olen sinds augustus 1983
 • Vertel eens Dirk, hoe ben je bij Aurubis Olen terechtgekomen?
  Mijn vader werkte hier al, toen we nog niet Aurubis heetten. Mijn eigen loopbaan begon als stagiair in 1983, waarna ik al snel een vast contract kreeg aangeboden. Na enkele jaren bij PVZ (personeelsvoorzieningen) te hebben gewerkt, heb ik vervolgens zo'n 4 jaar onderhoud gedaan aan de wagons die het koper intern vervoerden naar de verschillende afdelingen. Pas daarna zette ik mijn eerste stappen in het atelier, waar destijds het onderhoud voor de hele site werd uitgevoerd. En nu, 40 jaar later, ben ik nog steeds actief, voornamelijk met mechanisch onderhoud op FSD ofwel de elektrolyse.

 • Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
  Mijn voornaamste taak is het herstellen van pompen die het zuur in onze elektrolyse rondsturen naar de cellen in de afdeling. Als bijvoorbeeld de mechanische dichting defect is, demonteer ik de pomp, breng ik ze naar het atelier en lap 'm op zodat deze weer gebruikt kan worden.

 • Wat maakt het werken bij Aurubis Olen zo leuk?
  Het is tof om hier te werken omdat het zo gevarieerd is. Geen enkele dag is hetzelfde en geen enkele dag is saai. Je vertrekt ’s ochtends naar het werk en je weet op voorhand niet wat je zal doen die dag. Dat houdt het interessant.

 • Hoe heb je Aurubis Olen zien evolueren over de jaren heen?
  Vooral op gebied van investeringen is het hier enorm geëvolueerd. Ik heb heel wat vernieuwingen gezien binnen het bedrijf. Zo heb ik de oude ovens zien verdwijnen en de Contimelt zien ontstaan. Ook heb ik de FSD (Elektrolyse) en Foxrod (waar hoogwaardige, zuurstofarme draad wordt geproduceerd) nog weten komen. En om nu op één van die “nieuwe” afdelingen te mogen werken, is zó tof!

 • Wat maakt Aurubis tot een aantrekkelijke werkgever?
  Ik zeg vaak: "De fabriek heeft me alles gegeven." Het totale pakket (salaris, voordelen, doorgroeimogelijkheden...) zorgt ervoor dat ik met een gerust hart met pensioen kan gaan. Het fijne aan Aurubis Olen is ook dat ze echt investeren in ons gemak en welzijn. Ze staan echt achter hun medewerkers. Ik heb toch nooit naar mijn voeten gehad (lacht). 

  Ik ben ontzettend trots dat ik al mijn hele carrière bij Aurubis Olen werk.

 • Wat doe je in je vrije tijd?
  Ik ben iemand die niet alleen graag op het werk sleutelt, maar ook naast het werk. Dat combineer ik dan met mijn hobby wielrennen en mountainbiken. Dat doe ik nu al ongeveer zo’n 30 jaar, samen met andere wielerfanaten.

  Daarnaast kook ik ook heel graag en volg ik daar ook les voor. Ik vind het tof om zo voor mijn hele familie iets lekkers te koken. Mijn specialiteit? Da’s toch wel echt gratin met prei, gehakt en tijm of scampi’s en kreeft.

 • Is er een specifiek moment in je Aurubis Olen carrière dat je nooit zal vergeten?
  Met zo'n tof team als het onze kun je die momenten niet op twee handen tellen (lacht).

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
 • Solliciteer snel en gemakkelijk online.
 • We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Tot binnenkort? 
Contact
Kathleen Thys
Kathleen Thys

Watertorenstraat 35, 2250 Olen

Phone 014 24 33 57
Send e-mail