“Ik waardeer de Kempense mentaliteit bij Aurubis. Echt plezant om in te werken!”

Olen | Friday, December 22, 2023

Say hi to Gil! Als bewakingsagent bij Aurubis Olen staat hij in voor de beveiliging van onze Olense productievestiging.  

 • Gil Macours
 • 37 jaar
 • Bewakingsagent
 • Werkt bij Aurubis Olen sinds mei 2018
 • Hoe heb je Aurubis leren kennen?
  Toen ik hier solliciteerde, werkte ik al enkele jaren als bewakingsagent en eigenlijk was ik daar best tevreden. Een kennis werkte hier en was keer op keer heel enthousiast over Aurubis. Toen ik op een avond zat te scrollen, zag ik een vacature van bewakingsagent bij Aurubis Olen voorbijkomen. Ik kon heel vlot en eenvoudig solliciteren, eigenlijk met een simpele “Solliciteer hier” knop. Zonder dat had ik misschien nooit gesolliciteerd. Maar kijk, ik heb het gedaan, ook met het advies van die kennis in mijn achterhoofd, en voilà, hier zitten we nu.

 • Wat spreekt jou aan in Aurubis als werkgever?
  De stijl: in mijn sollicitatieproces voelde ik onmiddellijk een heel andere sfeer dan bij andere bedrijven. Heel toegankelijk, niet afgestoft maar heel oprecht. Puur Kempens. Ik kan die familiale en Kempense mentaliteit heel hard waarderen.

  En het is een bedrijf dat nog steeds groeit. Zo is er bijvoorbeeld project BOB, een investering van ruim 70 miljoen euro. Dankzij die groeiprojecten blijft de omgeving waarin je werkt boeiend: je leert voortdurend bij over de processen.

 • Wat houdt jouw functie als bewakingsagent in?
  Mijn zoontjes zeggen altijd dat ik boeven ga vangen (lacht). Eigenlijk is de job als bewakingsagent overal min of meer hetzelfde; de basistaken zijn identiek. Natuurlijk is de omgeving waarin je werkt heel bepalend. Bij Aurubis in Olen produceren we hoogzuiver koper, een product met een grote waarde, dus de focus ligt grotendeels op bewaking van de site en die producten. Zo doen we uitgangscontroles van alle uitgaande voertuigen. Ook verzorgen we de ontvangst van contractoren: hen de weg wijzen op het terrein, de correcte toegangsbadges verlenen, interne contactpersonen verwittigen zodat zij de werkvergunningen in orde kunnen maken, de camerabewaking opvolgen, … Bovendien maak je als bewakingsagent deel uit van het interne brand- en interventieteam.

 • Hoe zou je jouw team omschrijven?
  Ik vind de werksfeer in ons team heel goed. Iedereen kan met iedereen om. Er is ook veel betrokkenheid. Stel dat er last-minute een dringende wissel nodig is, dan zal er altijd wel een collega bereid zijn om van shift te wisselen. We kunnen op elkaar rekenen en da’s veel waard. Zelf ben ik iemand die geen blad voor de mond neemt en dingen benoemt, en in ons team kan dat ook.

 • Als je één ding kon veranderen aan je job: wat zou het zijn?
  Ik zou graag meer tijd doorbrengen in de productieomgeving, om zo nog meer collega’s in de andere afdelingen te leren kennen. Die processen in de productie, dat is boeiend maar ook heel technisch. Dus ik zou het zeker tof vinden om me daar verder in te verdiepen! En ik ben een heel sociaal iemand, dus hoe meer mensen ik leer kennen, hoe beter (lacht)!

 • Is er een grappige anekdote van jou hier bij Aurubis Olen?
  Eigenlijk wel… Ze noemen mij wel eens de “Guga Baul van Aurubis” omdat ik vlot kan aanpassen naar een ander dialect. Dat komt in mijn dagelijks werk regelmatig van pas! Ik schakel zonder nadenken over naar het Limburgs, het Nederlands, het Brugs, ….

 • Waar zie je jezelf binnen tien jaar? 
  Ik zie wel wat er op mijn pad komt – ik heb een leuke job en een geweldig gezin. Ik ben een tevreden mens. Dus voor mij hoeft het niet spectaculair te veranderen. We zien wel hoe het loopt!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? We kijken ernaar uit om je te leren kennen!
 • Solliciteer snel en gemakkelijk online.
 • We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Tot binnenkort? 
Contact
Kathleen Thys
Kathleen Thys

Watertorenstraat 35, 2250 Olen

Phone 014 24 33 57
Send e-mail