Thierry Breton (Eurocommissaris voor Interne Handel) bezoekt Aurubis Olen

Olen | vrijdag 22 april 2022

V.l.n.r.: Marie-Christine von Hahn (VP Corporate External Affairs Aurubis Group), Guy Thiran (Director General Eurometaux), Inge Hofkens (Managing Director Aurubis Olen), Thierry Breton (Europees Commissaris voor Interne Handel), Heiko Arnold (COO Aurubis Group), Lucia Caudet (Deputy Head of Cabinet for Mr. Thierry Breton), Matthias Miedreich (CEO Umicore), Stefaan De Rynck (Head of Representation of EC in Belgium)

Op donderdag 21 april bezocht Eurocommissaris voor Interne Handel Thierry Breton onze vestiging in Olen. Heiko Arnold (COO Aurubis Group) en Inge Hofkens (Managing Director Aurubis Olen) hadden de eer om de Europese Commissaris in Olen te verwelkomen.  

Breton bezocht de sites van Aurubis en Umicore in Olen n.a.v. een baanbrekende studie van Eurometaux (European Metals Association) en KU Leuven die op 25 april zal worden gepubliceerd.

Tijdens het bezoek sprak commissaris Breton met het management over de huidige uitdagingen: het veiligstellen van de metaalbehoeften voor de versnelde energietransitie in Europa; nieuwe EU-investeringen mogelijk maken om de zelfvoorziening van Europa op het gebied van metalen te verbeteren; en de EU positioneren als leider op vlak van duurzaamheid en innovatie in de metaalvoorziening voor schone energie.

"Onze metalen zijn cruciaal voor de energietransitie. Het is onze ambitie om partner te worden en tegen 2050 de EU Green Deal doelstellingen te helpen bereiken." (Heiko Arnold, COO Aurubis Group)
 

  • Na het bezoek gaven Thierry Breton (Europees Commissaris voor Interne Handel), Heiko Arnold (COO Aurubis Group) en Mathias Miedreich (CEO Umicore) een korte speech. Je kan de opname hier herbekijken. 

V.l.n.r.: Matthias Miedreich (CEO Umicore), Thierry Breton (Eurocommissaris voor Interne Handel), Heiko Arnold (COO Aurubis Group)