Съобщение за пресата

С подкрепата на „Аурубис България“АД, „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ вече е в общините на Средногорието

Bulgaria | понеделник, 16 май 2022 г.

През месец май над 600 деца от 6 до 9 години от общините Пирдоп, Златица, Копривщица и Антон ще бъдат част от здравнообразователната програма „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“, която се осъществява с подкрепата на „Аурубис България“. Тя дава възможност на децата да придобият жизненоважни умения и знания как да разпознават основните симптоми на инсулт и как да действат в случай на спешност. 

Един от всеки четирима възрастни ще получи инсулт през живота си, показват проучвания на Световната организация по инсулт. България е на първо място в Европа като страна, в която инсултът е най-често срещаната причина за загуба на любим човек от семейството. Но инсултът е лечим, ако се реагира навреме.

Програмата „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ обучава децата и ползва естествения им ентусиазъм да споделят знанията си у дома, за да научат всички в семейството как да разпознават симптомите на инсулта и да действат уверено в 3-те „златни“ часа, в които, ако се окаже спешна медицинска помощ, има 90% вероятност инсултът да остане без никакви последици.

Здравната програма е с продължителност 5 учебни седмици и напълно е съобразена с възрастта на децата. Разработена е от специалисти по невроконгнитивни нарушения, университетски преподаватели, училищни педагози и детски психолози. По време на обучението всички участващи деца ще получат мисията да повишат здравната култура на семействата си и така да спасят любимите си хора от тежки последици от инсулта.

Downloads
Контакт
Ивайло Георгиев
Ивайло Георгиев

Ръководител Връзки с институциите

Напишете имейл