“Ik ben een trotse FSD’er bij Aurubis Olen.”

Olen | Monday, August 26, 2024

Maak kennis met Davy! In 2020 begon hij als Operator in de elektrolyseafdeling van Aurubis Olen. Hij groeide door tot Assistent Supervisor en staat in voor een goede begeleiding van het proces en het team.

  • Davy Melis
  • 26 jaar
  • Assistent Supervisor FSD
  • Werkt bij Aurubis Olen sinds september 2020
  • Dag Davy, vertel eens iets over je achtergrond en hoe je bij Aurubis Olen terechtkwam.
    Toen ik afstudeerde, stelden mijn vrienden voor om hier te solliciteren. En zo startte ik een maand later bij Aurubis Olen als trekker in de elektrolyseafdeling. Na interne opleidingen schakelde ik over naar de functie van speurder. En na enkele jaren solliciteerde ik voor Assistent Supervisor. Ruim een half jaar geleden kreeg ik de kans om die functie op te nemen, en daar ben ik heel blij om. Ik ben dan ook een trotse FSD’er.

  • Wat houdt jouw rol als Assistent Supervisor in?
    Ik houd toezicht op het proces, waak over de naleving van veiligheidsregels en los storingen op. Daarnaast zorg ik ervoor dat mijn team goed op de hoogte is van hun taken en sta ik in voor de verdeling van taken, nl. speuren en trekken. Trekkers zorgen ervoor dat ze bij een N-trekking kathoden uit de sectie halen. Daarna vervangen ze die door nieuwe blanks. Na drie weken worden ze een U-trekking en halen ze de anoden eruit en maken de baden schoon. Speurders voeren bij aanvang van hun shift een analyse met de warmtecamera uit. Op die manier detecteren ze kortsluitingen en kunnen ze die verhelpen. 

  • Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?
    Eerst bespreek ik hoe de vorige shift is verlopen. Daarna bekijk ik of iedereen van het team aanwezig is en waar we moeten aflossen. Ook controleer ik of alle materialen aanwezig zijn en op de juiste plaats liggen a.d.h.v. 5S-methode. Ik spring in waar mijn team mij nodig heeft. Ofwel ga ik mee speuren of spring ik in als er nog hulp nodig is bij het trekken. 

  • Hoe verliep jouw opstart bij Aurubis Olen?
    Tijdens mijn eerste week kreeg ik een opleiding in het trekken, een specifieke taak binnen de elektrolyseafdeling. Na een eerste opleiding door de Assistent Supervisor begeleidden mijn collega’s mij verder in mijn werk. Je kan steeds rekenen op collega’s als je vragen hebt. Ik waardeer het dat ik altijd een goede begeleiding heb gehad. Aanvullend volgde ik ook nog een paar opleidingen, zoals een heftruck besturen en reanimeren. In september staat een volgende training gepland voor mijn rol als leidinggevende. 

  • Geef jij zelf ook opleidingen?
    Inderdaad, en via die opleidingen haal ik ontzettend veel voldoening in mijn job. Ik ben blij dat ik de kans krijg om op die manier de opleidingen mee vorm te geven en nieuwe collega’s te begeleiden bij hun opstart. En dat is ook wat mij die extra motivatie gaf om te solliciteren voor de rol van Assistent Supervisor. 

  • Welke vaardigheden zijn essentieel voor jouw rol?
    Inlevingsvermogen vind ik heel belangrijk. Elke collega is anders en daaraan moet je je aanpassen. Ook wil je dat je team je vertrouwt en durft aan te spreken, daarom is het essentieel dat je een open houding aanhoudt. Bovendien zijn motivatie en doorzettingsvermogen onmisbare eigenschappen. 

  • Wat maakt Aurubis een aantrekkelijke werkgever?
    Bij Aurubis krijg je een goede verloning. De Kempense cultuur en openheid van collega’s zorgen voor een aangename omgeving. Ook leidinggevenden zijn heel toegankelijk. In je job krijg je vertrouwen en zelfstandigheid. Soms heb ik zelfs niet het gevoel dat ik op het werk ben, dankzij de gemoedelijke sfeer. M.a.w.: je gaat er geen spijt van hebben als je bij Aurubis solliciteert. 

  • Tot slot: Heb je een leuk weetje over de elektrolyseafdeling in Olen? 
    Er zijn 28 secties, zo één sectie bevat 34 baden. Dat zijn 952 cellen. Per cel zitten 60 anodes. Dat resultaat betekent hoeveel anoden we moeten controleren. Ik vind het indrukwekkend om erbij stil te staan dat we voor ongeveer 57.000 anoden instaan.

Looking for a new challenge? We look forward to getting to know you!
  • Apply quickly and easily online.
  • We would be happy to welcome you for an introductory interview. See you soon?
Contact
Kathleen Thys
Kathleen Thys

Watertorenstraat 35, 2250 Olen

Phone 014 24 33 57
Send e-mail