“Er is een heel open cultuur bij Aurubis en dat zorgt voor een positieve sfeer.”

Olen | vrijdag 3 juni 2022

Sarah werkt sinds de zomer van 2019 voor onze HR afdeling. Als Payroll Coördinator staat ze, samen met haar twee rechtstreekse collega’s, in voor de maandelijkse loonverwerking van onze 640 collega’s.

 • Sarah Bakelants
 • 31 jaar
 • HR Payroll Coördinator 
 • Werkt bij Aurubis Olen sinds 2019
 • Wat houdt jouw functie als Payroll Coördinator precies in?

Samen met mijn twee rechtstreekse collega’s sta ik in voor de loonverwerking van 640 collega’s. We verzorgen de uitbetaling van de lonen en wedden van onze arbeiders, bedienden en managers, en dat zonder tussenkomst van een sociaal secretariaat. Heel concreet: ervoor zorgen dat de centen op tijd op de rekening komen bij de collega’s! Maar laat je niet misleiden: dat is geen simpele druk op de knop. Soms is het een uitdaging om alles rond te krijgen, want voor je effectief de betaling kan uitvoeren, moeten allerlei controles uitgevoerd worden, zoals bv. nakijken of alle aan- en afwezigheden in het systeem zitten. Daarnaast zorgen we ook voor de maaltijdcheques, houden we de systemen up-to-date bij een indienst- of uitdiensttreding, zijn we het aanspreekpunt voor vragen van collega’s over bv. klein verlet, en ga zo maar door… veel meer dus dan enkel de betaling op zich!

 • Je maakt deel uit van het HR-team. Hoe zou je HR omschrijven?

HR is zoals ze in de volksmond zeggen “de personeelsdienst”. In het grotere HR team werk ik met de collega’s van opleidingen, rekrutering, benefits, communicatie en receptie. We spelen goed op elkaar in en kunnen steeds bij elkaar terecht. We zitten op een landschapsbureau, waardoor we dus ook vlot kunnen overleggen en dat vind ik wel fijn. Samen met onze leidinggevenden hebben we wekelijkse teammeetings. Er is een heel open cultuur in ons bedrijf, we spreken elkaar allemaal aan met de voornaam. Leidinggevenden zijn heel toegankelijk en dat zorgt voor een positieve sfeer.

 • Wat maakt jou zo gelukkig in je job?

Ik hou ervan om met cijfers én met mensen bezig te zijn. Die combinatie vind ik helemaal geweldig! En met meer dan 600 collega’s van verschillende diensten en met uiteenlopende profielen, over generaties heen, heb je sowieso afwisseling genoeg, want elk verhaal is anders. Die diversiteit maakt het voor mij bijzonder boeiend.

En natuurlijk vind ik het ook geweldig om in Olen te werken: ik woon op amper 1 kilometer van Aurubis, dus met de fiets ben ik zo op het werk. Geen files of lange reistijden! En dankzij mijn glijdende uren kan ik zelf mijn planning wat kiezen.

 • Je zorgt voor de betaling van 640 collega’s. In hoeverre ken jij iedereen?

Van naam ken ik iedereen! (lacht) Nee, het is zeker niet zo dat ik iedereen ken hoor. Toen ik hier pas werkte, vond ik het grappig om te ontdekken dat er zoveel mensen die ik ken hier eigenlijk ook werken. Dan kwam ik iemand tegen en dan was het letterlijk van “Oh, werk jij hier ook?”. In principe zie ik elke collega op zijn of haar eerste dag, maar het wordt moeilijk om alle gezichten te blijven onthouden: dit jaar zijn er al 40 nieuwe collega’s in ons Aurubis Olen team bijgekomen. Heel leuk om die groei van dichtbij mee te maken!

 • Wat zou je liever anders zien?

Werken bij Aurubis Olen is boeiend, want het is een groot bedrijf waar van alles beweegt en waar steeds nieuwe projecten gelanceerd worden. Ik mag dan wel van Olen afkomstig zijn, toch stond ik er zelf nog van versteld hoe groot het bedrijf eigenlijk is! En het is net daarom dat ik het soms wat jammer vind dat ik een kantoor job heb en daardoor weinig “op de vloer” kom. Ik ken wel alle namen, maar wie doet wat precies in welke afdeling? Op het terrein zelf, dat is waar alles gebeurt en waar we het koper gieten en produceren: zo knap om te zien!

 • Welke kansen krijg je om je verder te ontwikkelen?

Ik vind dat Aurubis veel mogelijkheden geeft aan haar mensen. Zo is er veel aandacht voor opleidingen, zowel intern als extern. Mijn leidinggevende stimuleert me actief om te leren en om uitdagingen met beide handen te grijpen. En dat doe ik ook! En niet alleen qua opleidingen biedt Aurubis haar werknemers veel kansen. Je wordt ook aangemoedigd om zelf met verbeteringen te komen en krijgt ook echt de kans om zaken uit te werken. Zo heb ik enkele jaren geleden Doccle geïntroduceerd: een overstap van papieren loonbrieven naar een online platform. Heel handig, want dankzij die app hebben onze medewerkers al hun loonbrieven en communicatie steeds op 1 online plek samen. En het is goed voor het milieu: twee vliegen in één klap!

 • Hoe zou jij Aurubis als werkgever omschrijven?

Als een werkgever die echt goed zorg draagt voor zijn mensen. Ik vind het persoonlijk belangrijk om me te engageren voor een bedrijf dat goed is voor zijn mensen. Op ons bedrijf krijg je bijvoorbeeld standaard een uitgebreide hospitalisatieverzekering. En je hebt de mogelijkheid om je gezinsleden bij aan te sluiten aan een voordelig tarief. Er is ook een groepsverzekering, dus bij Aurubis denken ze ook aan je toekomst zodat je bij je pensioen een appeltje voor de dorst hebt. Mooi meegenomen, toch? Elke week wordt er vers fruit voorzien. Vorige week was er de viering van de Eretekens van de Arbeid, met een uitgebreid diner voor de gevierde collega’s. En binnenkort organiseert het bedrijf een pop-up Aurubis Zomerbar waar we met alle collega’s kunnen samenkomen en genieten, ik kijk er al naar uit!

 • Hoe zie je jouw carrière evolueren binnen Aurubis Olen?

Over tien jaar zie ik mezelf verder gegroeid in mijn rol als payroll coördinator. Ik leer nog elke dag bij en zie ernaar uit om me verder te ontplooien. Binnen enkele jaren zal mijn collega Marijke gaan genieten van haar welverdiende pensioen, dus geleidelijk aan word ik verder opgeleid om haar job over te nemen.  

 • Er is momenteel een vacature voor HR Payroll Officer: wat is jouw advies voor mogelijke kandidaten?

Solliciteer zeker want je komt terecht in een héél tof team! (lacht) Aurubis is een goede werkgever waar je regelmatig iets extra krijgt én inhoudelijk is het een leuke en uitdagende job met veel afwisseling.

Ons HR team zoekt een HR Payroll Officer! Ben of ken jij Sarah's nieuwe collega? 
 • Solliciteer snel en gemakkelijk online. We ontvangen je graag voor testen en een kennismakingsgesprek. Heel graag tot binnenkort! 

Contacten
Carolien Verbandt
Carolien Verbandt

Watertorenstraat 35, 2250 Olen

Phone 014 24 33 57
Schrijf e-mail