“Ik begin en eindig elke werkdag met een lach op mijn gezicht.”

Beerse | Friday, October 18, 2024

Ontmoet Vincent! In 2015 startte hij bij Aurubis Beerse als Tankhouse Operator. Nu werkt hij op onze nieuwe recyclagefaciliteit ASPA (Advanced Sludge Processing by Aurubis).

  • Vincent Schueremans
  • 37 jaar
  • Tankhouse Operator
  • Werkt bij Aurubis Beerse sinds april 2015
  • Vertel eens wat meer over jouw achtergrond, Vincent.
    Oorspronkelijk ben ik opgeleid als graficus. Ik heb een tijdje in de drukkerijsector gewerkt. Maar ik zocht stabiliteit en zekerheid, dus ben ik overgestapt naar de industrie. Na een periode in de petrochemie werk ik sinds april 2015 bij Aurubis Beerse als Tankhouse Operator.

  • Wat houdt jouw functie als Tankhouse Operator precies in?
    Sinds februari werk ik bij ASPA, onze nieuwe recyclagefaciliteit. Hier verwerken we anodeslib, een waardevol tussenproduct van de elektrolytische koperraffinage. Begin september vierden we de officiële opening van ASPA, en nu zijn we volop bezig het proces verder te verfijnen. Ik sta onder andere mee in voor troubleshooting: ik zoek mee naar manieren om te verbeteren en analyseer de resultaten van tests. Daarnaast ondersteun ik ook nog bij de elektrolyse, waar ik de afgelopen negen jaar heb gewerkt. Dat maakt mijn functie heel veelzijdig.

  • Hoe heb je Aurubis Beerse zien evolueren sinds je start?
    De integratie binnen de Aurubis Groep heeft een grote positieve impact gehad, vooral op het gebied van veiligheid en gezondheid. We hebben nu bijvoorbeeld nieuwe werkkleding die aan striktere veiligheidsnormen voldoet. Dat laat zien dat we voortdurend streven naar verbetering en dat veiligheid hier altijd vooropstaat.

  • Welke vaardigheden zijn onmisbaar in jouw functie?
    Logisch redeneren en oplossingsgericht denken zijn absoluut onmisbaar. Als er een storing is, is het belangrijk om preventief te handelen in plaats van alleen het probleem op te lossen. Je moet de oorzaak aanpakken en zo toekomstige problemen voorkomen. Dat is niet alleen veiliger, maar ook een stuk efficiënter.

  • Wat maakt dat je graag naar het werk komt?
    De afwisseling! Geen dag is hetzelfde, en dat houdt het interessant. Ik leer nog steeds elke dag bij, en dat samen met een geweldig team. De sfeer is top: zelfs op drukke dagen is er altijd ruimte voor humor. Bovendien wordt er naar je geluisterd wanneer je met een goed idee komt. Het zijn die kleine dingen die maken dat je enorm gemotiveerd bent in je job. Ik begin en eindig elke werkdag met een lach op mijn gezicht.

  • Welke afdeling fascineert jou het meest?
    Zonder twijfel ASPA! De elektrolyse is fascinerend omdat het proces voortdurend in beweging is, maar ASPA is nog zo nieuw en onbekend. Dat geeft me een extra uitdaging en maakt het spannend. Ik kan hier nog veel bijleren.

  • Veiligheid is een topprioriteit bij Aurubis. Hoe zet jij je daarvoor in?
    Veiligheid staat bij mij altijd voorop. Dat zie je bijvoorbeeld in hoe we werken met LOTO (Lock Out, Tag Out), maar ook met de werkvergunningen. We volgen die procedures nauw op, zodat alles veilig kan verlopen. Onze ambitie is om van ASPA een voorbeeldafdeling te maken op het vlak van veiligheid. Het voelt goed om daar actief aan bij te dragen.

  • Heb je nog doelen of ambities voor de toekomst?
    Zeker! Met mijn ervaring in de elektrolyse en mijn betrokkenheid bij ASPA voel ik me klaar om op termijn verder te groeien binnen het bedrijf. Ik kijk ernaar uit om steeds meer te groeien!

Word jij onze nieuwe collega? Er is nog een plekje vrij voor jou op één van onze afdelingen!
  • Solliciteer snel en gemakkelijk online.
  • We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Tot binnenkort?
CONTACT
Linda Mertens
Linda Mertens

HR Business Partner - Soft HR

Mobile +32478303763
Send e-mail