“De transformatie van “een bak koper” naar een hoogwaardig eindproduct. Dat is toch geweldig?”

Olen | Monday, April 29, 2024

Ontmoet Gust, als Operator Infrastructuur staat hij in voor het groenonderhoud op en rond onze site.

 • Gust Van Loy
 • 58 jaar
 • Operator Infrastructuur
 • Werkt bij Aurubis Olen sinds februari 1985
 • Je werkt al 39 jaar bij Aurubis Olen. Hoe ziet jouw loopbaan eruit?
  Ik ben begonnen in februari 1985 toen de fabriek nog MHO heette. Ik begon in het plastic atelier en verhuisde toen naar de Manutentie. Mijn taak daar was om kathoden met de hand te binden. Ik ben iemand dat graag met zijn handen werkt, dus die job lag me wel. Toen de nieuwe elektrolyse werd gebouwd, werd ik heftruckchauffeur. En vijf jaar geleden vond ik mijn plekje op de "Infrastructuur" afdeling, waar ik het groenonderhoud op en rond de site verzorg. Een job die me op het lijf geschreven staat!

 • Op welke vlakken heb je Aurubis Olen zien evolueren?
  Vooral op het gebied van veiligheid en milieu hebben we hier een aanzienlijke vooruitgang geboekt. Dankzij de strikte veiligheidsprocedures en -voorschriften die we vandaag hebben, is het risico op incidenten geminimaliseerd.

  Daarnaast zijn we ook actief bezig met onze zorg voor het milieu. Zo staat binnenkort de installatie van een insectenhotel op de planning. Insecten zijn namelijk belangrijk voor de biodiversiteit en zo ondersteunen we de lokale ecosystemen.

 • Wat vind je het leukste aan jouw job?
  Voor mij is het vrij simpel: ik hou ervan als alles proper is! Het geeft me enorm veel voldoening om te zien dat alles er netjes bij ligt. Ik vind het ook heel tof als collega’s tegen mij zeggen dat het proper is. Dat motiveert mij om mijn werk goed verder te zetten, elke dag opnieuw. Het is niet alleen mijn werk, maar ook mijn passie!

 • Welke afdeling fascineert jou het meest?
  Voor mij is dat zonder twijfel Contirod. Het hele proces, van het ruwe koper dat binnenkomt tot de fijne koperdraad die eruit komt, blijft me fascineren. De transformatie van “een bak koper” naar een hoogwaardig eindproduct. Dat is toch geweldig?

 • Wat maakt Aurubis een aantrekkelijke werkgever?
  Naast het loon en de extra voordelen die je hier krijgt, is het vooral ook de combinatie van vrijheid en een aangename werksfeer. Je krijgt echt vertrouwen in je job en de vrijheid om je taken zelfstandig tot een goed einde te brengen. Dat gevoel van autonomie is van onschatbare waarde. Bovendien dragen de collega's enorm bij aan je motivatie. Werken in een hecht team waar je vertrouwen en ondersteuning krijgt, dat maakt Aurubis Olen de ideale werkgever!

 • Je maakt deel uit van het Infrastructuur team. Waarvoor staat jullie afdeling?
  Infrastructuur staat in voor het beheer en onderhoud van verschillende faciliteiten en nutsvoorzieningen. Dit omvat onder andere kleine en middelgrote infrastructuur herstellingen, schilderwerken, betonwerken, kleine renovatiewerken, …

  Vorige maand was het bij Aurubis Olen “Compli-maart”. Complimentendag die een maand lang werd doorgetrokken om positiviteit te verspreiden over het hele bedrijf. Daarbij heb ik bijvoorbeeld stickers op elke spiegel opgehangen met motiverende boodschappen zoals “Blij met jou in mijn team!” en “Jij bent goed bezig!”. Heel tof dat ik ook vanuit mijn job kan bijdragen aan die toffe werksfeer. Naast het groenonderhoud ondersteun ik ook andere taken binnen ons Infrastructuur team. Een job met veel variatie dus!

 • Welke vaardigheden zijn belangrijk in jouw job?
  Het is vooral belangrijk om bereid te zijn om buiten te werken, ongeacht het weer. Aangezien ik ongeveer 90% van mijn tijd buiten doorbreng, is dat vrijwel een must. Natuurlijke zijn groene vingers ook niet weg te denken, omdat je verantwoordelijk bent voor het groenonderhoud op en rond de site. Daarnaast is kennis van gereedschap en veiligheidsprocedures belangrijk voor een vlotte en veilige uitvoering van je taken.

 • Ben je buiten het werk ook iemand met “groene vingers”?
  Absoluut! Als ik niet bij Aurubis Olen aan het werk ben, vind je me wel in mijn eigen tuin of die van vrienden en kennissen. Het is een beetje een hobby geworden. Ik heb altijd al veel tijd buiten doorgebracht, al van jongs af aan. Thuis hielp ik voor en na school met het verzorgen van groenten en fruit voor de veiling. Later ben ik ook begonnen met het onderhouden en aanleggen van tuinen voor vrienden en kennissen. Dat doe ik nog steeds, maar wel in beperktere mate. Ik word tenslotte een dagje ouder (lacht).

 • Waar ben je het meest trots op in je loopbaan?
  Het vernieuwen van de groenaanleg rond het hoofdgebouw vijf jaar geleden. De eerste indruk die mensen krijgen, of het nu klanten, partners of sollicitanten zijn, is heel belangrijk. En om dat nu dagelijks te kunnen onderhouden en die goede eerste indruk te behouden, dat is gewoon fantastisch.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? We kijken ernaar uit om je te leren kennen!
 • Solliciteer snel en gemakkelijk online.
 • We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Tot binnenkort? 
Contact
Kathleen Thys
Kathleen Thys

Watertorenstraat 35, 2250 Olen

Phone 014 24 33 57
Send e-mail