Прессъобщения


понеделник, 19 септември 2022 г.

„Аурубис България“ АД: Съобщение до акционерите

Ръководството на „Аурубис България“ АД Ви уведомява, че на 8 септември 2022 г. бе проведено общо събрание на акционерите на дружеството, на което бе взето решение за изплащане на дивидент в размер на 14,04 лв. на акция.

Прочетете повече

неделя, 26 юни 2022 г.

„Аурубис Средногорие велопоход 2022“ събра близо 300 ентусиасти

С „Аурубис Байк Трейн“ от София до Горна Малина и оттам по 55-километровото трасе до парк „Дядовата ръкавичка“ в Златица участниците се любуваха на красивото Средногорие.

Прочетете повече

понеделник, 6 юни 2022 г.

„Аурубис България“ ще финансира проекти за 800 000 лв. по новата партньорска програма с община Пирдоп

На 6 юни 2022 г. в сградата на община Пирдоп бе подписана новата Партньорска програма между общината и „Аурубис България” АД. Съгласно документа до края на септември 2023 г. ще бъдат реализирани проекти в подкрепа на развитието на град Пирдоп и село Душанци на стойност 800 000 лв.

Прочетете повече

четвъртък, 2 юни 2022 г.

„Аурубис България“ и Община Златица дадоха началото на проекта „Градът на Дядовата ръкавичка“

„Аурубис България“ АД и Община Златица дадоха началото на проекта „Градът на Дядовата ръкавичка“ за популяризиране на региона като културно-туристическа дестинация. На 1-ви юни – Международния ден на детето беше открит обновеният градски парк „Дядовата ръкавичка“ в Златица.

Прочетете повече

понеделник, 16 май 2022 г.

С подкрепата на „Аурубис България“АД, „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ вече е в общините на Средногорието

През месец май над 600 деца от 6 до 9 години от общините Пирдоп, Златица, Копривщица и Антон ще бъдат част от здравнообразователната програма „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“, която се осъществява с подкрепата на „Аурубис България“.

Прочетете повече

17. Februar 2022

„Част от решението“: Групата „Аурубис“ иска да разшири ролята си на пионер в рециклирането

„Без метали няма бъдеще“ – като водеща полиметална компания, “Аурубис” АГ иска да бъде част от решението на огромните предизвикателства, пред които са изправени икономиката, индустрията и обществото.

Прочетете повече

понеделник, 14 февруари 2022 г.

Отново на кино от вкъщи. За трета година "Аурубис България" осигурява билети на служители за Master of Art

За трета поредна година "Аурубис България" закупува билети за всички свои служители, които желаят да гледат филмите от зимното онлайн изданието на Master of Art.

Прочетете повече

понеделник, 14 февруари 2022 г.

"Аурубис България" подкрепи проект за млади архитекти и строителни инженери

Конкурсът "Градска среда и инфраструктура" от инициативата "Академия ГРАДЪТ" поощрява студенти и млади професионалисти

Прочетете повече

сряда, 10 ноември 2021 г.

Аурубис изгражда завод за рециклиране в САЩ и се фокусира върху устойчивото развитие

Първият вторичен металургичен завод за рециклиране на мултиметали в САЩ ще бъде построен в Аугуста (окръг Ричмънд), Джорджия.

Прочетете повече

сряда, 20 октомври 2021 г.

„Аурубис“ пуска в експлоатация най-голямата инсталация за опазване на околната среда в Хамбург

RDE (Reducing Diffuse Emissions) Иновативната изпускателна система със свръхфини филтри и най-съвременната технология на инсталацията ще доведат до значително намаляване на дифузните емисии на прах в околната среда.

Прочетете повече

понеделник, 11 октомври 2021 г.

Металите на утрешния ден от „Аурубис“, мултиметална компания с ангажираност към устойчивостта

На годишната среща на производителите на метали провела се на 11 октомври 2021 г. в столицата на Обединеното кралство – мултиметалната компания „Аурубис“ представи своя нов търговски знак. Под името „Металите на утрешния ден от „Аурубис““, дружеството подчерта фокусирането на групата върху постигането на устойчиво развитие.

Прочетете повече

сряда, 8 септември 2021 г.

„Аурубис България“ АД: Съобщение до акционерите

„Аурубис България“ АД Ви уведомява, че на 2 септември 2021 г. бе проведено Общо събрание на акционерите на дружеството, на което бе взето решение за изплащане на дивидент в размер на 12.73 лв. на акция.

Прочетете повече

четвъртък, 19 август 2021 г.

Аурубис отличен с платинен статут за устойчивост от EcoVadis

Аурубис АГ подобри допълнително класацията си за КСО, издадена от EcoVadis. Със 73 от 100 точки в оценката, компанията се отличава с платинен статут за първи път. По този начин Аурубис принадлежи към топ 1 % от компаниите в световната индустрия за цветни метали.

Прочетете повече

сряда, 11 август 2021 г.

Частична продажба на сегмент от плоскoвалцувани продукти: Аурубис подписва с ИНТЕК Холдинг

Аурубис АГ, възнамерява да продаде завода за FRP (плосковалцувани продукти) в Зюпфен (Холандия), както и центровете за рязане в Бирмингам (Великобритания), Долни Кубин (Словакия) и Мортара (Италия), в които работят общо около 360 служители.

Прочетете повече

четвъртък, 5 август 2021 г.

Деветмесечен отчет: „Аурубис“ генерира отлични резултати

Групата „Аурубис“ продължи положителната тенденция от настоящата финансова година в третото тримесечие: оперативната печалба преди данъчно облагане (EBT) е нараснала на 268 милиона евро (за предходната година: 133 милиона евро).

Прочетете повече

понеделник, 26 юли 2021 г.

„Аурубис България“ връчи две специални награди в последното издание на конкурса за популярна наука „Лаборатория за слава - FameLab All Stars“

За поредна година „Аурубис България” бе сред основните партньори на Софийския фестивал на науката. Това е най-големият фестивал за популяризиране на науката, насочен към младите хора. В програмата на изданието присъстваха редица интересни и актуални теми.

Прочетете повече

четвъртък, 24 юни 2021 г.

Aurubis AG започна изграждането на 10-мегаватова фотоволтаична електроцентрала

"Аурубис" (Aurubis AG) започна изграждането на 10-мегаватова (MW) фотоволтаична електроцентрала до медодобивния завод в България, на територията на община Златица. Това ще бъде най-големия соларен парк за вътрешно потребление в страната.

Прочетете повече

сряда, 23 юни 2021 г.

„Аурубис България“ финансира системата за видеонаблюдение в град Пирдоп

„Аурубис България“ финансира изграждането на модернизирана система за видеонаблюдение в град Пирдоп. Проектът е реализиран по Партньорската програма 2019-2021 г. между медодобивната компания и община Пирдоп.

Прочетете повече

сряда, 23 юни 2021 г.

Тим Курт е преизбран за президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара с мандат до 2025 г.

Общото събрание на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) преизбра Тим Курт, изпълнителeн директор на „Аурубис България“ АД, за нов мандат като президент.

Прочетете повече

сряда, 2 юни 2021 г.

„Aurubis“: Първите медни аноди, произведени с водород

Групата Аурубис започна поредицата от изпитвания за използване на водород в промишлени мащаби при производството на медни аноди в завода в Хамбург. Работата по пилотния проект, при който вместо природен газ в производственото съоръжение (анодна пещ) се въвеждат водород и азот, протече по план.

Прочетете повече

сряда, 9 юни 2021 г.

„Аурубис България“ бе домакин на благотворителен виртуален турнир FIFA 2020

„Аурубис България“ бе домакин на турнир по играта FIFA 2020 за PlayStation 4. Виртуалният шампионат бе организиран с благотворителна цел, с техническото съдействие на стартъп компанията Innovator и в партньорство с фондация BCause, като част от инициативата „Игри за добрини“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Прочетете повече

понеделник, 7 юни 2021 г.

“Аурубис България” подкрепи Пирдоп, Златица и Антон за отбелязване на Международния ден на детето - 1 юни

Тази година, с финансовата подкрепа на „Аурубис България“, децата на Златица се радваха на театралната постановка „Вълчо от приказките“ на театър "Любомир Кабакчиев"- Казанлък, а малките жители на община Пирдоп се забавляваха със спектакъла „Весели небивалици“ на театър ПАН - София.

Прочетете повече

четвъртък, 13 май 2021 г.

Устойчив успех през първото шестмесечие на финансовата година: „Аурубис“ постига значително по-висок резултат

Значително по-високи приходи от рафинирането при вторичните суровини, увеличен обем на произведените концентрати и по-добър резултат при металите при силно нарастване на цените на металите.

Прочетете повече

сряда, 12 май 2021 г.

„Аурубис България“ проведе „Седмица на безопасността и здравето“

„Аурубис България“, в партньорство с Мултиспорт, проведе традиционната си кампания „Седмица на безопасността и здравето“. Извънредната ситуация, в която продължаваме да се намираме, поради необходимост за адаптиране към нови условия, както на работа, така и в личния си живот. Промени навиците, плановете, начина на общуване.

Прочетете повече

сряда, 28 април 2021 г.

„Аурубис България“ отбеляза Световния ден на Земята заедно с училищата и детските градини от региона

„Аурубис България“ заедно с всички общински училища и детски градини в Пирдоп, Златица и Антон отпразнува Световният ден на Земята. Компанията осигури над 700 дървета, храсти и цветя. Растенията бяха доставени на учебните заведения и засадени от деца и учители на 22 април.

Прочетете повече

понеделник, 26 април 2021 г.

„Aurubis Bulgaria“ въведе стандарта The Copper Mark

Заводът в България е първият от Групата „Аурубис“ и четвъртата металургична компания в целия свят сертифицирана по новия международен стандарт за медодобивната индустрия.

Прочетете повече

вторник, 30 март 2021 г.

„ФОКУС върху устойчивостта“: „Aurubis“ издава обстоен Доклад за устойчивостта

„Аурубис“ АГ издаде своя седми Доклад за устойчиво развитие със заглавие „ФОКУС върху устойчивостта“. Докладът, който се състои от над 80 страници, предоставя информация за текущите проекти, отбелязва напредъка, постигнат през отчетната година, и демонстрира до каква степен са постигнати целите от Стратегията за устойчиво развитие.

Прочетете повече